För dig som gillar extremsport, kanske ”extreme ironing” kan var något du vill prova på. Här ska deltagarna ha med sig en strykbräda och ett strykjärn till avlägsna platser. Där ska man stryka kläder i helt omöjliga miljöer, som till exempel på en bergstopp, en klippvägg, under is eller vatten. Även i en skidbacke samtidigt som du åker nerför backen eller när du hoppar fallskärm, kanske mitt på en motorväg där bilar far förbi dig i en faslig fart. Det finns även en gren inom ”extreme ironing” och det är när man ska försöka sig på att under ett bungyjumphopp stryka kläder. Ja, vad tror du om det? Kan det vara en sport som du vill och vågar satsa på?

Image result for KärringkånkKärringkånk

Den här märkliga sportgrenen kommer från Finland, och här är det män som springer samtidigt som de bär på en kvinna (kärring). Banan man springer på är på grus, gräs, och asfalt, banan har en vattengrav och två hinder. Den här sporten finns även i Sverige, men VM går alltid av stapeln i Sonkajärvi i Finland, som hålls varje år där. Den som vinner förstapris får det underbara priset som är kvinnans vikt man burit på i form av öl.

Worm Charming

Masktjusning kallar man denna märkliga och udda sportgren här i Sverige. Sporten bedrives främst i USA, Kanada och England. Vad går denna sportgren då ut på? Jo, här gäller det att locka upp daggmaskar ur jorden. VM anordnas varje år i England. Ett lag består av maximalt tre personer och varje lag får tilldelat sig varsin gräsplätt, där ska de försöka locka upp så många daggmaskar de kan. Att hälla vatten på eller gräva i jorden är inte tillåtet. Det gäller att få fram vibrationer genom musik eller att banka i jorden. Det lag som lyckats få upp flest maskar under den tid som bestämts vinner. Efter att ett lag vunnit, ska maskarna placerats tillbaka i jorden.