Image result for selebritiSvenska professionella diskgolfspelare

Även här hemma i Sverige har vi haft duktiga diskgolfspelare som representerat Sverige i ett antal olika mästerskap.

  • Birgitta Lagerholm, är en av dem– Född 1974 i Stockholm, bor nu i Solna.

Hon har tagit två guldmedaljer, fyra silvermedaljer i VM, och i EM har hon vunnit fyra guld och ett silver. Birgitta har även vunnit sju gånger i Svenska Mästerskapet. Den klubb hon spelar för är Järva DGC. Hon har varit rankad som etta både i Sverige och i Europa under åren 2000–2010.

  • Markus Källström – Är en annan duktig svensk spelare född 1977 i Stockholm, han har tagit två silvermedaljer i VM, ett guld i EM och vunnit Svenska Mästerskapet hela fem gånger, hans klubb är Brunna FDK som ligger i Gävle. År 2009 blev han rankad som nummer sju i världen, och i Sverige blev han rankad som nummer ett under åren 2003 och 2006.
  • Camilla Grundén (Jernberg) – Är från Göteborg och har med sig ett EM-guld och ett SM-guld i bagaget. Hon spelar för en klubb med namnet 360.
  • Jesper Lundmark – Född 1981 i Skellefteå, har vunnit ett VM-silver och två EM-guld. Han har också fått sex guldmedaljer i Svenska Mästerskapet. Den klubb Jesper Lundmark representerar är Skellefteå Discgolf. Under ett flertal gånger har han varit rankad som nummer ett i Sverige, som mellan 1988–2002 och 2004–2205.

Utländska diskogolfspelare

  • David Feldberg – Född 1977 – Är en amerikansk diskgolfspelare som är mycket framgångsrik, ja, till och med en av de framgångsrikaste i diskgolfens historia. I slutet av 2017 var han rankad som nummer 45 i världen. Han har vunnit hela sex majors, och är en professionell spelare.
  • Ken Climo, kallad ”the Climo” – Född 1969 i Florida, USA, är även han en professionell diskgolfspelare som också sägs vara en av de bästa spelarna i historien. Han har tolv PSGA-VM-titlar och tre Masters World titlar.