Olika udda sporter som det tävlas i 2018

Handigolf

Som det hörs på namnet är detta en tävling för de som har en funktionsnedsättning. Deltagarna kan ha en cp-skada, ha amputerat någon kroppsdel, vara synskadad, sitta i rullstol, ha en intellektuell funktionsnedsättning eller kanske haft en stroke. Spelets regler är som vanlig golf, banan har trettiosex hål, och de tävlande delas in i en herr- och damklass men man tävlar mot varandra oavsett vad man har för funktionsnedsättning.

Image result for KanotpoloKanotpolo

Här tävlar två lag med fem personer i varje lag, de möts i en polomatch som går till så här: deltagarna möts i en polomatch där förflyttning sker med kanot. Speltiden är två gånger tjugo minuter och spelplanen är 35×35 meter – två meter över vattenytan hänger målen och dessa finns på kortsidan av planen. Det är tillåtet att passa bollen både med en paddel och med händerna, och man får också tacklas. Det går att likna detta spel med basket.

Karting

Är en bilsport där ungefär trettio förare startar samtidigt. Man kan nå en hastighet på 100 kilometer i timmen, och avståndet mellan bilarna är ofta väldigt små. Denna tävling gick av stapeln i Helsinginborgs motorstadium 3 juli 2018.

Åldern spelar ingen roll i O-ringen

Tro inte att det bara är ungdomar och medelålders män och kvinnor som deltar i O-ringen, den orienteringstävling som anordnas i Sverige varje år. Nej, då! I år tävlade Karleric Fransson från Trollhättan och han lyckades vinna alla etapper i O-ringen. Nu var det så att han dock var den enda tävlande som deltog i H90-klassen. Så någon brådska behövde han inte ha. Karleric säger att gubbarna som deltagit i VM i Danmark inte orkade även tävla i O-ringen. En annan som brukar tävla men som inte orkade i år är orienteringsgurun och även nyblivne hundraåringen Rune Haraldsson, han orkade inte ta sig från hemorten Norrköping till Höga kusten.