Det finns många udda sporter, vissa har du säkert hört talas om, andra inte. Här ska du få ta del av en del udda sporter som det kan vara roligt att veta lite mer om. Kanske blir du sugen på att testa någon av dem också, vem vet? ÄImage result for Om andra udda sporterven våra mest kända och omtyckta idrotter kan egentligen kännas lite märkliga om du tänker efter ordentligt. Som ishockey, åka skridskor och jaga en svart liten puck, eller fotboll, där tjugo stycken springer omkring för att sparka en boll i ett mål. Men de som utövar dessa två sporter kan tjäna otroligt mycket pengar.

Korvätning

Det finns många olika tävlingar där man ska äta olika saker, den mesta kända är nog den där man ska äta så många korvar med bröd under snabbast tid. Rekordet just nu är 70 korvar med bröd på tio minuter.

Mosse-snorkling (Bog snorkelling)

Här ska man simma två längder i ett dike som är uppgrävt i en torvmosse. Deltagarna ska ha på sig simfötter och använda snorkel, man får inte använda riktiga simtag för att ta sig fram, bara paddla med fötterna. Tävlingar i denna märkliga och udda sport finns i Sverige och även i Australien och i Irland.

Magplask

Vem vill egentligen tävla i denna sport? Alla som råkat att göra ett magplask av misstag vet hur ont det gör, och att göra det frivilligt låter lite märkligt. Den här tävlingen är något man kan delta i på olika semesterorter, fester, och andra platser. Kanske det behövs ett större alkoholintag för våga sig på det här. Varje år arrangeras VM i ”dödshopp” i Oslo, Norge, det är en avvikande form av magplask. Man ska här hoppa från tio meters höjd och då ner i kraftigt magplask men innan man träffar vattenytan ska man vika ihop kroppen så sent man kan. Här hemma i Sverige arrangeras denna tävling som VM-kval i Saltsjöbaden varje år.