Om SM i footgolf 2018

Denna trevliga tävling, footgolf spelades i SM under två dagar och antalet hål var arton per dag och den spelades i två klasser. Det var herrar och damer som tävlade och de skulle vara födda år Image result for Om SM i footgolf 20182000 eller tidigare. Den tävlingsplan de spelade på var hela 1 1445 meter lång, banan låg vid Citadellet mitt i Landskrona. Av de arton hålen fanns tolv av dem i själva slottsparken och de återstående sex hålen gick runt slottet. Området var vackert och passade bra för footgolftävlingar. De hål som låg i slottsskogen låg öppnare och var även lite längre än konsthålen som var en skogs- och parkslinga och den var kortare och även lite knepigare. För att få delta i Footgolf-SM i Landskrona hade deltagarna fått spela olika kvaltävlingar under våren 2018, de bästa fick medverka i SM. Sedan var de tio bästa som deltog i Footgolf-SM 2017, både när det gäller damer och herrar direktkvalificerade. Årets SM i footgolf vanns av Emelie Andersson och Erik Lundin. I herrarnas tävling stod det mellan Erik Lundin och Joacim Mårtensson, först vid sista och artonde hålet avgjordes tävlingen.

Mer om den nya sporten footgolf

Om en footgolfbana har mer än sex och upp till arton hål, kan det spelas på en vanlig golfbana, men det finns även särskilda footgolfbanor. Det går också att ordna banor i stadsparker eller bredvid en diskgolfbana. År 2016 blev footgolf en gren i Svenska Golfförbundet och därmed ges det möjlighet att sporten utökas. Det gäller även att hitta en bra och lämplig målgrupp. Sporten passar lika bra för barn, ungdomar och vuxna.

Diskgolf

När det gäller diskgolf anordnas under 2018 även olika läger för ungdomar lite varstans i Sverige. Där träffas ungdomar i olika åldrar och får spela diskgolf och umgås med varandra under trevliga omständigheter tillsammans med ledare som är duktiga diskgolfare.

ADD YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *