Senaste nytt om diskgolf

Nyheter om diskgolf 2018

Diskgolf är en sport som visserligen påminner om vanlig golf, vissa regler är likadana och även många uttryck. Men här ska ingen boll ner i ett hål i marken utan det är disken som ska ner i en korg. Diskgolf är en sport som kom till Sverige under 1960-talet och som blivit mycket populär med åren. Numera finns det ett antal olika klubbar, som i sin tur ordnar tävlingar. ”Hålen” brukar vara antingen nio eller tolv. Under 2017 bildades Varbergs Diskgolfklubb, men det är först nu under 2018 som de börjat med aktiviteter, och i skrivande stund finns det sjutton medlemmar, antalet medlemmar kommer troligtvis fördubblas under året. Det som kommit igång först här, är ett veckospel som ska locka ungdomar att börja spela. De som börjat under året har alla kastat frisbee innan och det är bara positivt i denna sportgren. Begrepp som även finns i tennis; backhand och forehand förekommer.

Image result for Eksjö FrisbeegolfSkellefteå

Under fredagen till söndagen i början av augusti 2018 startade Skellefteå open och det är en europatävling, men även regerande världsmästare på både dam- och herrsidan från USA infann sig. Det var även i Skellefteå som diskgolfen startade en gång och här finns även flest banor och utövare av sporten. Det var omkring 150 som anmälde sig för att delta i dessa tävlingar.

Eksjö Frisbeegolf

I år, 2018, kommer en nyinvigning av hemmabanan att ske, och premiärtävlingar startar också under sommaren. Den 22 april inleddes säsongens första diskgolftävling den har fått namnet Spring Oak Challenge. Även bansträckan är ny för i år, en bana som blev lite skogigare än vad de tänkt sig från början. Det gör att banan är mer utmanande än om de som har öppna ytor. Den tävlingen som var under söndagen var öppen både för juniorer och seniorer. Det fanns omkring nittio startplatser.