Svenska nya sportnyheter och om udda sporter

Image result for CrosskartCrosskart

De här crosskartbilarna körs korta heat på tre till fyra varv och här tävlar herrar och damer tillsammans. För varje heat samlar man poäng och de sex förare som fått flest poäng kommer till final.

Surfski

Det här är en sport som liknar kajak på ett öppet hav. Surfskipaddlarna provar att använda sig av vågor och vind för att kunna öka farten. SM-tävlingar körs på en bana som är cirka nitton kilometer lång. I Öresund är det vanligt att man kan nå en fart på tjugotre kilometer i timmen. Den här tävlingen går av stapeln 7–8 juli 2018 och den startar på Fria bad eller vid Höganäs Kvickbad i Helsingborg, vart den startar beror på om vindarna kommer från syd eller nord-

Nu känner det svenska landslaget i skidor oro över hur klimatet här i Sverige har förändrats, denna sommar har vi ju haft medelhavsklimat, något vi varken är vana vid eller inte haft på flera hundra år, om vi nu någonsin har upplevt en sådan tropisk sommar någonsin? Klimatforskare säger att sommarens värmebölja kan bero på att jetströmmen har fått förändringar och detta kan bero på de klimatförändringar som visats sig runt om i världen. Är det kanske miljöpåverkningar och växthuseffekten som kommit ifatt oss nu? Nu diskuteras det hur vintrarna kommer att bli i framtiden, den kan också förändras och det påverkar i sin tur de som tävlar i vintersport, här gäller det skidor. Det har redan blivit mindre snö på vintrarna och det kan hota sporten. De tävlande har upptäckt att det varit en ganska stor brist på snö och då har det varit svårt att tävla där det som sagt, många tävlingar har fått flyttats flera gånger. Kanske måste man ta till konstsnö, för att behålla sporten och det vore katastrof. Charlotte Kalla säger att hon är mest orolig hur jordens klimat ska förändras.