Vad händer inom diskgolf och andra sporter 2018

Under 5-6 juli 2018 arrangerades en tävling i något som kallas handigolf-SM som är en tävling för funktionshindrade spelare på Vasatorps GK. Tävlingen äger rum på Vasatorps GK som ligger utanför Helsingborg. I Halland arrangerades Svenska Golfförbundets SM-vecka under 7-15 juli. Här var det tretton banor i arton klasser som tävlingarna skulle avgöras. I år fanns tre nya klasser och det var för äkta makar där båda skulle ha fyllt 60 år, eller för herrar på 75 eller 85 år gamla.

SmedbImage result for Footgolf, ny grenydagen

I år 2018 arrangerades en loppis med diskgolf, eller frisbeegolf som det också kallas på Smedbydagen, Smedbyn ligger i Upplands Väsby utanför Stockholm. Här skulle det vara underhållning och loppis och det skulle även invigas en ny diskogolfbana. De som anordnade Smedbydagen 2018 hoppades givetvis på att det skulle bli lika populärt igen som det var för tjugo år sedan. I år skulle en helt ny diskgolfbana öppnas, och det var ungdomar som ritat upp banan. Anledningen att ungdomarna ritat på en ny bana är att de har spelat frisbee i ungefär tio år, då mot träd som finns i skogen, de kom då på en idé att de skulle bygga en riktig bana med korgar som det ska vara. De har gjort banan tillsammans med en fritidsledare.

Footgolf, ny gren

Footgolf som är en gren, men som även det påminner om golf, är en ny gren i Footgolf-SM som spelades i början på juli 2018. Det är Riksidrottsförbundet i Skåne som anordnade tävlingen och den gick av stapeln i slottsparken i Landskrona. Det var inte bara footgolf som man kunde tävla i, utan det var över femtio olika idrotter som fanns med. Att footgolf var med som tävling beror på att den passar bra in i SM-veckan som hade sitt fokus på enkla regler, glädje, spänning och gemenskap. Footgolf är både en rolig och fartfylld idrott att titta på.