Vilka udda sporter finns att utöva i Sverige 2018?

Flaggfotboll är en lagsport som går ut på bra taktik, och där varje lag består av fem spelare, alla ska ha ett bälte på sig med två flaggor. Här gäller det att vinna mark, och sedan försöka att ta till målområdet och då får man poäng. Det anfallande laget har fyra försök att genom att använda sig av olika sätt ta sig till målområdet. När man har lyckats med det får man poäng, om man misslyckas med en passning eller kanske får sina flaggor bortryckta av laget som är det försvarande får man inga poäng.

Image result for TaidoTaido

Som det låter på namnet är detta en modern kampkonst som kommer från Japan, man tävlar på en nio gånger nio meter stor matta. Stående eller i luften får du använda sparkar, svep och slag. Det finns olika klasser och det heter hokey /form), tenkai och jissen (kamp). Hjälten är den som lyckas på trettio sekunder besegra fem motståndare. Tävlingen skedde 7 juli 2018 i Olympia Park.

Hindersim

En trevlig och fartfylld simgren där deltagarna ska simma 50 meter och ta sig över fyra hinder. Det tävlas i fyra klasser, en herr, dam och herr- och damjuniorer. Tävlingen sker på Citadellbadet i Landskrona.

Vad händer på EM i friidrott 2018

En ledsen höjdhopperska, Sofie Skoog, misslyckades redan i kvalet och rev ut sig på 1.90, hon var otröstlig efteråt och säger i en intervju att detta var det värsta hon gjort. Sofie Skoog som har ett personbästa på 1.94 från OS i Rio de Janeiro, har både tränat mycket och hårt för att kunna hoppa stabilare. År 2017 klarade hon 1.94 två gånger och under 2018 hat hon fixat att hoppa 1.93 och även hoppat över 1.90 fem gånger. Klart hon är ledsen nu när hon missar finalen, ibland misslyckas man totalt, ingen är felfri. Sofie Skoog har Stefan Holm som tränare hade redan på 1.86 problem att sig över.